Ратнівщина: рибоохоронний патруль попереджає про нерест

13 Березня 2018, 10:35
Фото ілюстративне 1300 Джерело: www.google.com.ua
Фото ілюстративне

З метою охорони водних біоресурсів в період їх природнього відтворення вводять заборону на ловлю всіх видів риби у всіх водосховищах, а також в озерах Ратнівського району та всієї області— з 1 квітня по 10 червня.

У всіх інших річках та їх кореневих водах — з 1 квітня по 20 травня, а в придаткових — з 1 квітня по 30 червня, – про це повідомляє Головний державний інспектор Волинського рибоохоронного патруля Геннадій Мазурик.

Проте, як виняток, дозволяється любительське рибальство однією поплавковою вудкою з одним гачком на рибалку, або спінінгом в світлий час доби з берега. При цьому треба суворо дотримуватися норм вилову – до 3 кг за добу на людину.

Риболовля в природних нерестовищах категорично заборонена. Місця природних нерестовищ встановлюються наказом Волинського рибоохоронного патруля.

У період нересту заборонено проводити: днопоглиблювальні роботи, розчищення русел річок, пересуватися човнами, підводне полювання, лов раків.

За порушення Правил рибальства в період нересту передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром