У Заболотті обговорили нові можливості для розвитку громад українсько-білоруського прикордоння

26 Лютого 2018, 09:00
Привітання учасників міжнародної конференції 1584 Джерело: https://www.facebook.com/zalisydivin/posts/156971051671914
Привітання учасників міжнародної конференції

У четвер, 22 лютого, у селищі Заболоття провели вступну конференцію проекту «Від пізнання культури сусіднього народу – до зміцнення партнерства і взаєморозуміння», який упроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Проект реалізується у рамках Програми Територіального співробітництва країн Східного партнерства «Білорусь - Україна», – повідомляють у міжнародній спільноті на Facebook.

Організатором заходу виступила Заболоттівська селищна рада (Головний партнер) спільно з Дівінським сільським виконавчим комітетом (Партнер).

Під час конференції презентували проект, представили його мету, конкретні цілі, заходи та очікувані результати, які сприятимуть налагодженню транскордонних контактів у сфері культури на рівні місцевих громад України та Білорусі.

Учасниками конференції стали представники органів місцевого самоврядування, управління та інституцій, які відповідають за сферу культури і освіти як з української сторони, так і з білоруської.

Одним з результатів їх участі у проекті, стане розробка плану розвитку прикордонного співробітництва в сфері культури між Ратнівським районом Волинської області та Кобринським районом Брестської області на період до 2022 року.

З привітальним словом до учасників конференції звернувся Заболоттівський селищний голова Валерій Свіржевський, який наголосив на важливості та необхідності реалізації такого проекту, а його результати стануть додатковим поштовхом для культурного розвитку двох територіальних громад України та Республіки Білорусь.

Управлінець висловив свою вдячність Представництву Європейського Союзу в Україні за фінансову підтримку, яка дасть можливість покращити розвиток територіального співробітництва українсько-білоруського прикордоння.

До учасників конференції також звернулися Сергій Матвійчук, заступник голови Ратнівської райдержадміністрації, Валентин Трубчик, заступник голови Кобринського районного виконавчого комітету (Республіка Білорусь) та Олександр Резанко, голова Дівінського сільського виконавчого комітету (Республіка Білорусь).

Після офіційних привітань учасники конференції розпочали обговорення тематичних питань. Зокрема, менеджер проекту, Наталія Кролік презентувала свою роботу і наголосила, що без співпраці та участі всіх партнерів, а також залучення громадськості, реалізація поставлених цілей буде практично неможливою. 

Також, Наталія Королік, під час свого виступу розповіла, що проектом передбачено низку заходів культурного обміну: концертні програми, фестивалі українського та білоруського фольклору, майстер-клас. Окремий блок заходів спрямований на підвищення інституційної спроможності.

У рамках проекту заплановано проведення інтеграційного табору для школярів. Крім цього, серед завдань програми є малий інфраструктурний компонент, зокрема ремонт будинку культури у селі Заліси Заболоттівської селищної ради, а також поповнення книжкового фонду бібліотек, придбання акустичної системи озвучення, стільців, завіси для оновленого будинку культури, концертних костюмів. Окремі заходи пов’язані з забезпеченням промоції та візуалізації проекту.

Після доповідей членів команди проекту, відбулася жвава дискусія з учасниками конференції. Вони висловили свою зацікавленість щодо участі в цьому проекті та готові надавати всебічну підтримку на всіх етапах його реалізації.

Підсумовуючи роботу конференції, Наталія Кролік висловила подяку всім учасникам і висловила сподівання на майбутню результативну роботу в рамках проекту, яка базуватиметься на ефективній співпраці, взаємній підтримці та дружніх відносинах.

Привітання учасників міжнародної конференції
Привітання учасників міжнародної конференції

Учасники конференції
Учасники конференції

Учасники конференції
Учасники конференції

Учасники конференції
Учасники конференції

Учасники конференції
Учасники конференції

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024