Забродівська ОТГ: здобутки і провали на початку існування

08 Лютого 2018, 09:27
4425

Робоча група у складі керівників та спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрації, очолювана керівником апарату райдержадміністрації Світланою Юзепчук, працювала на території Забродівської об’єднаної територіальної громади.

Керівник апарату райдержадміністрації Світлана Юзепчук повідомила, що хоча з моменту створення ОТГ Забродівська сільська рада і отримала ряд повноважень, та ніхто не відміняв їхньої відповідальності в частині здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади. Саме це і прописано в ч.4 ст.143 Конституції України, ч.2 ст.76 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та постанові Кабінету Міністрів України від 09.03.1999 №339 щодо порядку контролю за здійсненням органами місцевого самоврядування делегованих повноважень органів виконавчої влади. Про це повідомляють у відділі внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

Сільський голова Микола Калачук розповів про діяльність об’єднаної територіальної громади. Наразі сформована структура, у складі якої гуманітарний відділ, відділ фінансового та бухгалтерського обліку, земельний відділ, комунального майна та екології. Зі слів голови, структура формувалася за принципом «без зайвих» людей, тобто враховувалось навантаження на кожного працівника відповідно до норм та не малось на меті роздування штатів. На сьогодні наявні вакантні посади юриста, системного адміністратора, спеціаліста зі знанням англійської мови для ведення проектної діяльності.

«Те бачення ОТГ, яке було на перших початках, зараз зовсім інше, це зумовлене і прогалинами в законодавстві, і реаліями, з якими прийшлось стикнутись.  Є ряд земельних питань, пов’язаних з формуванням генеральних планів та планів детального планування територій, ми прив’язані до схеми району, яка знаходиться зараз в розробці.

Розумію, що не прийняли усі програми, які хотів би бачити район. Ми детально вивчаємо питання кожної галузі, маємо резерв по коштах і поступово будемо приймати відповідні програми.

Є ряд проблем у гуманітарній сфері. Створений гуманітарний відділ охоплює чимало питань, а це освіта, медицина, культура, соціальна сфера», – зазначив Каланчук.

Конструктивну розмову продовжили представники структурних підрозділів райдержадміністрації: начальник управління фінансів Людмила Ковч, начальник відділу агропромислового розвитку Павло Ковч, начальник служби у справах дітей Сергій Ковч, начальник управління соціального захисту населення Микола Бебес, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Костючик, головний спеціаліст з питань цивільного захисту Сергій Бойко, головний спеціаліст відділу освіти молоді та спорту Тетяна Данилюк, завідувач сектору містобудування та  архітектури Іван Шнит, завідувач архівного сектору Наталія Головій, начальник Ратнівського бюро правової допомоги Михайло Михалевич.

Члени робочої групи обговорили питання співфінансування закладів спільної комунальної власності, участі у районних освітніх та спортивних заходах, утримання місцевих пожежних команд, прийняття сільськогосподарських програм, архівування справ ОТГ, надання правової допомоги первинного та вторинного рівнів.

Підняли  ряд соціальних питань, зокрема введення у штат соціального працівника, прийом документів для отримання соціальних допомог і виплат від населення, реалізацію соціальних всеукраїнських та регіональних програм, організацію роботи із різними категоріями дітей та сімей.

На завершення зустрічі голова Забродівської громади Микола Калачук запевнив усіх у готовності до співпраці з відділами та структурними підрозділами райдержадміністрації.

Коментарі
08 Лютого 2018, 13:33
Але вже й сказали "провали". Нормальна ситуація на етапі формування громади. Калачук молодець! А заголовки треба краще формувати з позитивом.
08 Лютого 2018, 16:47
Машо, не спотворюйте новини, які провали? є труднощі, але ПРОВАЛИ - це надто!!!
19 Лютого 2018, 00:30
Цікаво, зідки ця маша отримала , інформацію яку подала неправдиво.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024