Соборність України під прапором волі: у Ратному провели захід приурочений Дню злуки держави

23 Січня 2018, 12:00
Соборність України під прапором волі 2797 Джерело: http://ratadmin.gov.ua/
Соборність України під прапором волі

У понеділок, 22 січня, у центральній районній бібліотеці провели годину історії про шлях до єдності українців та країни.

Про це повідомляють на сайті Ратнівської районної держадміністрації.

У актовій залі книгозбірні зібралися жителі селища, представники влади, громадськості, та духовенства.


Ведучими тематичного заходу стали: Анна Коб та Віталій Ковч.   

День Соборності України  покликане виховати в нас почуття, єднання, свободи в незалежній країні. Наш народ поколіннями доводив, що ми єдина слов’янська сім’я і це свято має стати об’єднуючим чинником для всього українського народу. Проте, нині, процес національного державотворення відбувається в умовах російської військової агресії. Це ще одна із сторінок історії, коли наша держава має вкотре боротися за свою соборність і цілісність.  Сьогодні ми пам’ятаємо кожного: і борців за волю України попередніх сторіч, і Героїв Небесної Сотні, і воїнів АТО, які полягли, відстоюючи неподільність та суверенітет України,- зазначив у своєму виступі голова районної державної адміністрації Андрій Харлампович.

Під час заходу Андрій Адамович подарував директорці центральної бібліотеки Вірі Сидорук книги Юрія Тири «Дороги до щастя. Круїзно-волонтерскі замітки».


На святі виступав народний аматорський жіночий ансамбль районного будинку культури «Мелодія», дует у складі Лесі Гаврилюк та Олени Ленартович, солісти РБК Іван Юхимчук та Катерина Харкевич.  


  

Завершився захід виконанням Державного Гімну України

На знак вдячності усім, хто боровся за незалежність і Соборність поклали квіти до пам’ятних місць Борцям за волю України.




 

З нагоди Дня Соборності всі релігійні громади району провели молебні за Україну та український народ.

Довідково:

День Соборності – свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024