Заліси: рятувальники розповіли про пожежну безпеку на новорічні свята

23 Грудня 2017, 10:00
4210 Джерело: http://volyn.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/7310.html

Працівники служби надзвичайних ситуацій нагадали ратнівчанам про правила користування побутовою технікою, електричними обігрівачами та пічним опаленням.

У п’ятницю 22 грудня, ратнівські рятувальнки провели профілактичний рейд у приватному житловому секторі щодо дотримання правил пожежної безпеки у побуті на передодні новорічних та Різдвяних свят, – інформують на сайті Управління ДСНС України у Волинській області.

Спілкуючись із громадянами, фахівці нагадали правила пожежної безпеки при використанні електричних обігрівачів та пічного опалення. Зокрема задля безпеки закликали використовувати виключно сертифіковані обігрівачі. Крім того, пояснили, що не варто вмикати одразу декілька потужних приладів до однієї електромережі, оскільки це може перевантажити її, спричинити коротке замкнення та призвести до пожежі.

Не обійшли увагою співробітники ДСНС і вимоги безпеки при використанні пічного опалення: пояснили громадянам, що розпалені печі не можна залишати без нагляду, обов’язково потрібно зачиняти дверцята топки, вказали на неприпустимості розпалювання печей легкозаймистими рідинами.

Під час профілактичної бесіди серед населення були поширені листівки з детальними інструкціями щодо дотримання вимог пожежної безпеки у побуті в умовах осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024