У Києві підписали грантовий проект «Білорусь-Україна»

11 Грудня 2017, 17:30
882 Джерело: http://ratadmin.gov.ua/press-tsentr/item/5419-transkordonnij-proekt-bilorus-ukrajina

Ратнівська команда здобула грант на втілення транскордонного проекту «Білорусь-Україна», який нещодавно підписали у столиці.

Лідери і партнери вісімнадцяти транскордонних проектів зібралися в Києві (Пуща-Водиця) 29 листопада для участі в церемонії підписання грантових контрактів в рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства Білорусь — Україна, – інформують на сайті Ратнівської РДА.

Церемонія була організована Програмою сприяння EaPTC спільно з Адміністратором програми (GIZ). У заході взяли участь високопоставлені представники центральних і регіональних органів влади, Представництв ЄС, а також організацій громадянського суспільства, бізнесу, національних, регіональних і місцевих ЗМІ обох країн.

Грантовий контракт від імені головного апліканта підписав Андрій Горбацевич. Ратнівська команда — одна із 18 переможців. Всього було подано 148 заявок. Таким чином, був даний старт роботі районного проекту «Народна творчість без кордонів». Його мета – спільне вирішення проблем у сусідніх регіонах Білорусі та України та збереження культурної спадщини.

Довідково:

Проект спрямований на формування сприятливих умов для збереження і популяризації елементів традиційної народної культури білорусько-українського прикордоння. Основним завданням є створення умов для відродження і розвитку традицій регіонального ткацтва на території Малоритського і Ратнівського районів. Для цього досвід накопичений в Малоритському районі буде переданий Ратнівському. Спільними зусиллями будуть створені кухлі традиційного ткацтва в Ратнівському районі.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024