Забродівська громада потрапила до «Книги успіхів»

03 Грудня 2017, 09:00
3592 Джерело: http://auc.org.ua/novyna/asociaciya-mist-ukrayiny-predstavlyaye-tretiy-vypusk-knygy-uspihiv

У збірці успіху представлена розповідь про Забродівську школу, котра є першою на Волині із системою опалення від сонячних батарей.

Ця книга – третій випуск збірки коротких історій про те, як децентралізація впливає на життя громад.Видання здійснене в рамках Проекту ПУЛЬС, який Асоціація міст України реалізує за фінансування USAID, – про це пише на сайті «Асоціація міст України».

«Історія децентралізації – це історія успіхів ініціативних громад з різних куточків Україні, які підтверджують, що децентралізація фінансів та повноважень дала місцевим керівникам нові можливості змінювати життя у своїх громадах та реально турбуватися про розвиток міста чи села», - розповідає Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України.


«Перша на Волині школа з енергозберігаючою системою водонагріву від сонячних батарей та 3D-малюнком на фасаді буде у селі Заброди, що входить до Забродівської ОТГ.

Сільський НВК, що складається зі школи І-ІІІ ступенів та дитячого садка, побудували ще у 1971 році. За довгі роки дерев’яні конструкції даху відслужили своє, а взимку температура у класах не сприяла навчанню. Капітальний ремонт школи цьогоріч включили до переліку об’єктів, що фінансують із ДФРР із залученням коштів місцевого бюджету у співвідношенні 90/10%. Загальна вартість проекту – майже 2,9 млн грн: 2,6 мільйона з них – гроші фонду і 289 тисяч гривень – громади.

Наразі триває ремонт приміщення, утеплюють стіни і облаштовують фасад, замінюють покрівлю, вже закупили нові вікна. Нововведення зробить набагато комфортнішим перебування учнів у школі та дозволить, за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій економити на опаленні приміщення», - йдеться у книзі.

Довідково:

Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР)

Створення Державного фонду регіонального розвитку є однією з умов прискорення соціально-економічного розвитку регіонів України, переведення державних інструментів розвитку регіонів на нову основу, відхід від старої практики фінансування виключно будівництва все нових об’єктів, передусім бюджетної сфери, які домінували в переліках фінансування за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів, субвенцій на соціально-економічний розвиток окремих територій, державних цільових програмах. Створення ДФРР дозволяє започаткувати в Україні фінансування проектів регіонального розвитку на конкурсній основі та відповідно до регіональних стратегій розвитку та планів заходів з їх реалізації.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024